Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuwe mutatie in Pyrrhura molinae

Pyrrhura molinae is een parkietensoort waarbij de laatste jaren diverse nieuwe mutaties zijn ontstaan. Ook zien we verschillende mutatie-combinaties die erg populaire zijn als opaline-cinnamon en opaline-cinnamon turquoise. Nu zijn er in Belgie vogels geboren die sommige die nieuwe uitdagende combinaties zal geven. Het gaat hier om violet, een mutatie in de vederstructuur die incomplete dominant vererft.  In combinatie met turquoise en selectievorm turquoise levert dit erg mooie vogels op.

Pyrrhura molinae is a parrot-species where multiple mutations appeared the last years. Also we have seen exciting mutationcombination that became very popular like opaline-cinnamon and opaline-cinnamon turquoise. In Belgian we have seen the birth of some birds that create new exciting possibilities. We are dealing here with violet, a mutation of the featherstructure which inherits incomplete dominant. In combination with turquoise and selection-form turquoise this will give some very beautiful birds.

3 Responses to Nieuwe mutatie in Pyrrhura molinae

 1. Ron says:

  Hallo,

  In hoeverre is er sprake van daadwerkelijke violetfactor zoals benoemd? zijn er al meerder vogels in lijn/stam die deze kleur tot stand brengen?

  Benieuwd naar de ontwikkelingen

 2. Daniel Nuijten says:

  Het vererft en er zijn al meerdere kwekers met de mutatie bezig, ook buiten Belgie. Hoe het verder gaat met de mutatie zullen we zien, ook omdat we tot nu toe geen donker mutant kennen bij Pyrrhura molinae.

 3. Hallo,

  Een zeer mooie mutatie, zelf kweken wij ook de pyrrhura. Een geweldig leuke vogel met veel potentie.

  Hartelijke groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: