Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FAQ: is crested een selectievorm?

FAQ: is crested een selectievorm?

neen, van crested is het bewezen dat het een genetische mutant is, die waarschijnlijk door meerdere genen (apart) kan gestuurd en geactiveerd worden.  Feit is, hoe meer (aparte) ‘crested genen’ je kan activeren in een vogel, hoe meer crestvorming er waarschijnlijk is.

Literatuur:
Shapiro, M.D., Kronenberg, Z., Li, C., Domyan, E.T., Pan, H., Campbell, M., Tan, H., Huff, C.D., Hu, H., Vickrey, A.I., Nielsen, S.C.A., Stringham, S.A., Hu, H., Willerslev, E., Gilbert, M.T.P., Yandell, M., Zhang, G., Wang, J., 2013. Genomic Diversity and Evolution of the Head Crest in the Rock Pigeon. Science. doi:10.1126/science.1230422

 

 

%d bloggers like this: