Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FAQ: is het nu een faded of een pale Agapornis fischeri?

FAQ: volgens een Nederlandse keurmeester is het een faded Agapornis fischeri ipv pale? Ook hun vraagprogramma spreekt van faded ipv pale. Wat is het nu?

Wel deze mutant heeft al veel mensen op het verkeerde been gezet, maar het is zeker geen faded, want een faded vererft autosomaal recessief en deze mutant vererft geslachtsgebonden recessief. De naam faded is voor deze mutatie compleet onjuist.
We hebben ook een tijd gedacht dat misschien faded kon zijn maar al vlug kwamen we tot de conclusie dat deze mutant SL recessief vererfde, dus kan het geen faded zijn. Het volledige verhaal hierover kunt u lezen in mijn boek en stond reeds in het BVA blad.

Voor alle duidelijkheid, er is een faded A. fischeri in Australie, maar deze hebben niets met de pale in Europa gemeen.

2 Responses to FAQ: is het nu een faded of een pale Agapornis fischeri?

  1. Henk says:

    Denk maar niet dat deze vermelding in het vraagprogramma een vergissing was; de heren dachten het terug beter te weten. Hun zoveelste blunder.

  2. E.P. de Groot says:

    Deze mensen hebben al lang bewezen geen kennis van agaporniden of mutaties te hebben. Laat ze maar uit hun nek kletsen. Deze toestanden en hun standpunten over het keuren van agaporniden hebben er voor gezorgd dat ze nu helemaal alleen staan, dus ik vraag me af wie zich over hun theorietjes nog druk hoeft te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: