Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FAQ: COM

FAQ: vorige week waren er op fora enkele discussies van mensen die aangaven dat Ornitho-Genetics en met uitbreiding MUTAVI wetenschappelijke ondersteuning gaven aan COM. Klopt dat?

Antwoord: Neen, dat is nooit geweest en we hebben ook geen enkele ambitie of intentie om dat te doen. COM focust zich enkel op hun show en de standaardeisen voor hun show, hun wetenschappelijke bijdrage aan de hobby is dan ook heel beperkt. Daardoor hebben we verschillende interessegebieden en weinig raakvlakken met COM.

5 Responses to FAQ: COM

 1. Alex Boom. says:

  Zag dat er afgelopen keer nog steeds fischeri’s met zwarte koppen kampioen zijn geworden.
  Ik persoonlijk vind dat gewoonweg schandalig in deze tijd.
  Ik blijf lekker de mutavie groep volgen :-

 2. Kees says:

  Natuurlijk zijn de donkere hoofden het beste zonder rood en met zo weinig mogelijk geel erin. De nekpartij moet roestkleurig zijn en dat zijn ook de mooiste vogels. beter kijken en lezen Alex

 3. Ik vrees dat je er naast zit Kees. Uw redenering klopt niet, het achterhoofd van Agapornis fischeri is bronsgroen (of ook olijfgeel genoemd) – wordt ook zo in alle standaarden gevraagd – en zeker niet roestkleurig, want roestkleurig is een mix van zwarte eumelanine en rode psittacine en dat vind je niet bij de wildvorm Agapornis fischeri in de wildbaan (heb zelf een paar keer in Tanzania geweest). Dat zie je wel bv op het voorhoofd van Agapornis nigrigenis.

  Probleem is dat sommige liefhebbers proberen om het teveel aan rode kleurstof (afkomstig van bastaarden) te maskeren met extra zwarte eumelanine en dat is het zeker niet. Ik denk dat het serieus tijd wordt om dat probleem op te lossen want het kan niet dat een volledige soort, welke trouwens nog met uitsterven bedreigt is, door deze blunders dreigen verloren te gaan in avicultuur. Dat amateurisme moet toch eens stoppen hoor. Veredelen van een soort is niet verkeerd, maar bastaardeigenschappen gaan infokken dat is een stap te ver.

  Hier zie een foto van die vogels in de wildbaan:
  http://www.africaimagelibrary.com/media/8efb8bbe-1ec6-11e0-a539-19b3c51f6ea7-tanzania-serengeti-national-park-fischer-s-lovebird-agaporni?hit_num=8&hits=8&page=1&per_page=24&prev=ada6753e-1fe7-11e0-a976-850b7236540d&search=fischeri

  en

  http://picssr.com/photos/siegfriedwoldhek/interesting?nsid=63745126@N00

 4. Alex Boom. says:

  Ik kijk en lees heel goed Kees.
  Zwart en bronsgroen volgens mij
  zien vele het kleurverschil nog niet.

 5. en nu gaat er een slot op 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: