Herinnering: BVA International N klasse

Er zijn enkele aanpassingen dit jaar in het vraagprogramma voor wat betreft de N klasse. In deze N klasse konden deelnemers nieuwe mutanten, maar ook niet aanvaarde combinaties inzenden. Uiteindelijk stuitte dat op heel wat vragen van liefhebbers: ‘hoe kunnen we verantwoorden dat bepaalde combinaties internationaal niet aanvaard worden, maar toch op deze manier nog op de show terecht komen? Blijven we op deze manier niet verder stimuleren om deze niet aanvaarde combinaties te blijven fokken??’

Een terecht opmerkingen en daarom is besloten om deze N klasse voortaan enkel voor te behouden voor NIEUWE EN RASZUIVERE mutanten welke niet in de nomenclatuur staan. Op die manier hopen we de fok van niet aanvaarde combinaties te ontmoedigen. Er is inderdaad al genoeg ‘soep van de dag’ aanwezig. 🙂

Info over de internationale afspraken en aanvaarde combinaties: via deze link

Print Friendly, PDF & Email


3 Responses to Herinnering: BVA International N klasse

 1. Evert says:

  is duidelijk maar waarom worden deze afspraken niet overal toegepast (vooral als het vogels van hun vriendjes en collegas zijn?)

 2. geen idee waarom anderen deze internationale afspraken aan hun laars lappen en dat is voor mij ook niet van belang. Wij volgen de gemaakte afspraken, wat de anderen doen is het minste van mijn zorgen.
  Ik begrijp dat het soms frustrerend is en er zijn inderdaad niet aanvaarde combinaties die duidelijk herkenbaar zijn, net zoals er aanvaarde combinaties zijn die moeilijk herkenbaar zijn. Elk systeem heeft zijn voordelen en nadelen. MAAR er moet ergens een lijn getrokken worden. Wij passen deze internationale afspraken consequent toe, zonder uitzonderingen omdat we weten dat deze gevaarlijke precedenten kunnen opleveren. Want als we BV cinnamon marbled groen toelaten, waarom dan ook geen oranjemasker aqua? want deze zijn ook goed herkenbaar?? U ziet het probleem.
  Dus bij ons zeker geen willekeur of verrassingen, we zijn consequent in het toepassen van afspraken. Dat maakt het volgens ons veel eenvoudiger.

 3. Evert says:

  om afspraken te kunnen volgen moet men doorzicht hebben en kennis van de zaken waar het over gaat. Als men niet snapt waar het over gaat en men niet de nodige kennis heeft ziet men ook het belang niet in van die afspraken en worden ze genegeerd. De ondergang van de liefhebberij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *