Agapornis genome Study – Need help

Om het onderzoeksproject naar het genoom van Agapornis te kunnen verder zetten hebben we de hulp nodig van de hobbyfokkers. Hoe kan je helpen? Wel vrij eenvoudig: we willen van ongeveer een 300 tal vogels uit Europa DNA stalen onderzoeken. Daarom zijn we op zoek naar liefhebbers die van een aantal vogels (maximum aantal vogels uit een bloedlijn=20) tien- a vijftiental kleine veren willen plukken (rond de cloaca, de rug- en borstbevedering). Steek deze veertjes in een plastiek zakje en plaats er op een sticker met daarop: naam liefhebber  en ringnummer van vogel – kleur en eventueel geslacht.

Vul dan de bijhorende lijst aan en vermeld de gewenste gegevens. Het is belangrijk deze goed te lezen en correct in te vullen. In het eerste deel van dat document wordt uitgelegd over wat het project gaat en in deel twee vult u uw gegevens aan en verklaart u akkoord te gaan dat de gegevens / het DNA van uw vogels mogen gebruikt worden in het onderzoek. In het laatste deel ten slotte vult u de gegevens in van max 20 vogels. Vermeld ook hun kleur en eventuele splitfactoren en welke relatie er is tussen bepaalde vogels (vader / moeder / broer / zus …). We vragen als het kan ook, als het kan om, een foto van deze vogels te sturen, het moeten geen hoogresolutie foto’s zijn, het is enkel kwestie dat we voor elke vogel een fiche kunnen aanmaken. Dat kan per email of whatsapp, vermeld dan wel de ringnummer van de vogel.

Je kan dan deze veren en ingevulde docs naar mij sturen of je kan ze tijdens de BVA Masters in een daarvoor voorziene bus deponeren.
Ik zorg ervoor dat deze veren dan veilig in Zuid Afrika raken.

Op die manier kunnen de hobbyfokkers de wetenschap helpen. Een unieke kans om te bewijzen dat avicultuur ook zijn nut heeft.
Wie wil helpen?

Hier kunt u het document downloaden
Als er vragen zijn kan je uiteraard steeds bij ons terecht.

 

Print Friendly, PDF & Email


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *