Dringende oproep DNA Stalen

Zoals jullie weten hebben we voor medio september minstens 400 DNA stalen van agaporniden uit Europa nodig. Deze dienen om ons DNA onderzoek naar het genus Agapornis te ondersteunen. Besef: dit is een ideale manier waarop de liefhebbers kunnen bewijzen dat we ook ons steentje kunnen bijdragen aan de wetenschap en onze hobby meer inhoud dan alleen maar war vogeltjes fokken.

Een aantal mensen vragen hoe ze precies kunnen helpen, wel heel eenvoudig:
het is de bedoeling dat je van een paar koppels en hun jongen veren verzameld. We hebben van elke vogel ongeveer 15 kleine veertjes nodig (kleine veertjes rond cloaca, rug, borst). Ik denk dat je met twee a drie plukken al genoeg veren hebt. Steek deze veertjes, per vogel, in een plastiek zakje en plaats erop een sticker met: uw naam en ringnummer en soort Agapornis – kleur en eventueel geslacht.

Vul dan de bijhorende lijst aan en vermeld de gewenste gegevens. Hier kunt u het document downloaden

Het is belangrijk deze goed te lezen en correct in te vullen.

In het eerste deel van dat document wordt uitgelegd over wat het project gaat en in deel twee vult u uw gegevens aan en verklaart u akkoord te gaan dat de de gegevens / het DNA van uw vogels mogen gebruikt worden in het onderzoek.

In het laatste deel ten slotte vult u de gegevens in van max 20 vogels per soort. Vermeld ook hun kleur en eventuele splitfactoren en welke relatie er is tussen de vogels (vader / moeder / broer / zus …). We vragen als het kan ook een foto van deze vogels te sturen, het moeten geen hoogresolutie foto’s zijn, het is enkel kwestie dat we voor elke vogel een fiche kunnen aanmaken. Dat kan per email of whatsapp, vermeld dan wel de ringnummer van de vogel. Uiteraard kan je ook een print out van de stamvogels van deze vogels bijsluiten.
Je kan dan deze veren en ingevulde docs naar ons sturen.
Dank bij voorbaat,One Response to Dringende oproep DNA Stalen

 1. Vera Segers says:

  Hallo Dirk, heb je nog steeds pluimpjes nodig? Ik heb grootouders, hun 3 dochters en kinderen van 1 van de dochters, dus 3 generaties personatus wildkleur. De grootouders komen ook uit wildkleuren, heb ik gezien bij de aankoop.
  Laat iets weten aub.
  Groetjes,
  Vera
  Bva2501

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *