Ze bestaan gelukkig nog

8 Responses to Ze bestaan gelukkig nog

 1. Lilian du Burck says:

  Dit is waar we allemaal naar toe zouden moeten! Zo prachtig Dit! Mocht willen dat ik zulke kwaliteit in het hok had zitten..ooit ooit hoop ik tot dit niveau te komen. Chappeau voor de kweker van deze vogels. Ga zo voort

 2. Eric Timmerman says:

  Zo heb ik de fischeries steeds gekend en gezien (ook in de wildbaan), tot een organisatie dacht dat ze roodkoppen moesten gaan kweken. Wat gebeurd is is misdadig, een complete soort bijna foetsie door onkunde. Ik vraag me af of deze organisatie wel beseft wat ze gedaan hebben. Dirk respect omdat je altijd de alarmbel bent blijven luiden en je je niet laat overrompelen door zebravinkenkwekers. Hopelijk houd men deze bloedlijn zuiver voor de toekomst. gelukwensen aan de eigenaar/kweker

 3. Ik denk niet dat we ons nog moeten blijven focussen op het verleden en ik veronderstel dat iedereen wel volwassen en verstandig genoeg is om zijn of haar conclusies te trekken over wat er gebeurd is.
  Ik hoop dat iedereen die zijn kop niet in het zand steekt ondertussen ook al wel weet hoe een goede Agapornis fischeri er uit ziet. Focus u daar op en laat ons daarom gewoon terug richting ‘normale’ wildvorm gaan. Onze achterachterkleinkinderen zullen ons er heel dankbaar voor zijn.

 4. Alex Boom says:

  Van noord Tanzania naar Serskamp toen naar boxmeer en nu in St anthonis.
  De weg die zuiveren vogels begaan is lang.Lang is ook de weg om deze zuiver te houden, de verleiding is er steeds om deze bij mutanten te gebruiken.
  Maar de aanhouder wint altijd !!! Bij deze willen we U Dirk bedanken. Ook een dank woord naar verzorger
  tijdens vakanties Henk Peeters. En onze leraar Harry Bens

  Ondergetekende afz. B.P.Fischeri. een team die zich vastbijt in Agapornis fischeri
  (Alex Boom & Marius Peeters)

 5. Ans Niessen says:

  Hier is wat moois te zien.
  Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan.
  Maar waar een wil is,is een weg.
  De juiste mensen,met dezelfde passie en instelling , kruisen elkaars pad.
  En niet zonder reden.
  Een schitterend resultaat waar een groepje kenners,met raad en daad naar elkaar toe,in is blijven geloven.
  Chapeau,keep on going.
  ‘T is jullie gegund !!

 6. Pieter says:

  Beste Dirk ik begrijp dat we ons moeten focussen op de toekomst, maar wat hier gebeurd is is helemaal niet goed te praten. De liefhebbers werden jarenlang verkeerd geinformeerd en de verkeerde vogels wonnen op de shows. Waren de standaarden gevolgd dan was dat niet gebeurd. Toen ze hun verontschuldigingen aanboden begin dit jaar tegenover de roseicollies mensen omdat ze deze tijdens hun show verkeerdelijk beoordeeld hadden heb ik een email geschreven en uitgelegd waarom ik geen lid meer was en dat hun problemen niet alleen bij collies waren maar ook bij de andere agaporniden. Ik had het niet verwacht maar kreeg een toch een mailtje terug van hun kmw waarin enkel wat lacherig gedaan werd en ze mij nog net niet belachelijk maakten. Maar ja, wat kan men van een kanarieclub verwachten?? Nu zullen ze onder druk van de keurmeesters van de algemene bond – dank hiervoor – toch de standaarden volgen, maar het kwaad is al jaren geschied. Gekker nog, nu willen ze het eens zeggen hoe het moet.
  Als ze enig fatsoen hebben bieden ze hun verontschuldigingen aan elke liefhebber die ze de laatste jaren voorgelogen hebben en niet in het minst tegenover de andere bonden en ornitogenetics. Pas dan kunnen we geloven dat ze daadwerkelijk iets willen veranderen.
  Dit kon allemaal vermeden worden, jammer

 7. Eric says:

  excusses zou netjes zijn

 8. Charell says:

  Prachtige vogels,
  Maar ik had ook niet anders verwacht, de kweker kennende. Als ik iemand op gebied van fischeri hard respecteer, is het Alex wel. Jij gaat nog veel ogen doen openen. Ga zo door. Samen met je maat natuurlijk, niet te vergeten.

  Groetjes uit Den Haag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *