Studiedag keurmeesters

Op verzoek zullen we in 2018, voor keurmeesters, een studiedag organiseren over de nieuwste kleurmutanten bij agaporniden. Tijdens deze studiedag zullen de standaardeisen, de aandachtspunten tijdens het beoordelen en de bijzonderheden ervan besproken worden.

We zullen in onderling overleg de datum en locatie bepalen. De uitnodigingen daarvoor zullen begin 2018 de deur uitgaan.3 Responses to Studiedag keurmeesters

 1. Pieter says:

  Zou ook in Nederland aan de orde moeten zijn want ondanks alle beloften worden de roodkop fischeri en de lilianaes met blauwe stuit gewoon verder gepromoot en gekozen als beste vogels op de show. Of ze zijn onkundig of ze zijn gewoon koppig. Er is met andere woorden NIETS veranderd.
  En dan maar afvragen hoe het komt dat hun aantal leden en deelnemers aan shows in vrije val is.

 2. bas h says:

  Het verbaast me dat er nog liefhebbers zijn welke aanstoot nemen aan de ‘mening’ of oordeel van een keurmeester van zo’n algemene bond. Iedereen weet dat ze qua kennis niet hoog scoren, maar wel overal een mening over hebben. Dus gewoon negeren en als je er aanstoot aan neemt, ga dan gewoon niet naar hun shows.
  De gespecialiseerde liefhebbers weten wel waar ze mee bezig zijn en hoeven bijgevolg geen uitleg/oordeel van hen. Die paar mensen die er wel nog in geloven zijn nog een heel kleine minderheid en binnen een paar jaar zijn er geen kerktorenshows meer. Het probleem zal dan zichzelf oplossen.

 3. Beste Pieter, u bent heus niet alleen met klachten, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor de kennis en vakkundigheid van deze mensen. In tegendeel, we willen ons daar zeker niet mee associëren of enig oordeel over vellen. Het enige wat we kunnen aanraden is, als u denkt dat het verkeerd loopt, om klacht neer te leggen over deze materie binnen die bond.

  En nu gaat er een slot op. Case closed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *