Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Blackface budgerigar

1248-1

In 1992 werden de eerste blackface grasparkieten [Melopsittacus undulatus] gevonden bij een vogelhandelaar door Mr. Van Dijk, een kweker van grasparkieten uit Nederland.
Naast Mr. van Dijk waren er in de jaren 1990 dan nog een tweetal andere fokkers die deze mutatie in hun bezit kregen. Toch was het een moeilijk parcours om deze mutatie te behouden, want het bleek niet zo eenvoudig om deze te fokken. Volgens twee van drie fokkers zouden de blackface poppen niet steeds vruchtbaar zijn en dat heeft uiteraard het fokken ervan bemoeilijkt. Daarna werd het heel stil rond deze mutant, tot een goed jaar geleden toen er in België plots terug enkele blackface grasparkieten opdoken.

De eigenaars van deze mutant zijn nu op zoek naar andere fokkers die deze blackface ook in hun collectie hebben om samen een kweekprogramma op te zetten. Wie wil kan via ons hun details doorsturen.

Meer info over deze mutant op de MUTAVI website via deze link: http://www.mutavi.info/index.php?art=blackfa

One Response to Blackface budgerigar

  1. Hani says:

    Goedeavnd
    Met Hani ik heb interesse voor blackface ik vind zalf zo mooi vogels ik heb u vogels gezin in mondial ik graag staten met bijzondere vogels. Gr Hani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: