Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FAQ: wanneer violetfactorig en wanneer violet?

FAQ: wanneer gebruiken we violetfactorig en wanneer violet?

Wanneer het fenotype dichter aanleunt bij groen dan blauw dan gebruiken we violetfactorig. Dus violetfactorig groen en violetfactorig aqua (aqua heeft reductie van +/- 50% van het aanwezige psittacine).
Bij turquoise en blauw spreken van van violet, dus violet turquoise (is meer blauw dan groen) en uiteraard van violet blauw.

3 Responses to FAQ: wanneer violetfactorig en wanneer violet?

  1. Daniel says:

    Waarom zouden we in zijn geheel spreken van violetfactorig? De mutatie is violet en taalkundig is er geen reden om het woord factor te gebruiken.

  2. Frans says:

    Helemaal met Daniel eens, nu zijn er al veel liefhebbers die door de vele ver schillende fantasie benamingen het al niet meer kunnen volgen, als we nu ook nog eens voor 1 de zelfde mutatie 2 namen gaan gebruiken werken we mijn inziens mee aan een groot stuk onduidelijkheid. in welke kleur dan ook Violet is voor iedereen duidelijk.

  3. Ja mij hoeven jullie niet te overtuigen, maar destijds werd deze afspraak gemaakt met meerdere partijen op internationaal vlak en tot nader order hou ik mij steeds aan de gemaakte afspraken.
    Binnen afzienbare tijd heb ik nog een overleg in Duitsland met de bijzonderste gesprekspartners en we zullen dat dan eens nader bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: