Guest Book

Just spit it out!! Your opinion is important for us!

 
 
 
 
 
 
 
 
Fields marked with * are required.
Your E-mail address won't be published.
For security reasons we save the IP address 54.81.71.68.
It's possible that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve the right to edit, delete, or not publish entries.
19 entries.
Elles Elles from Eindhoven wrote on 31/10/2017 at 11:39:
Goedendag,

Mijn vraag was of een roseicollis samengehouden kan worden met een fischeri.
Ik heb het hier puur om maatjes, dus dan zouden er twee mannen bij elkaar gehouden worden.

Of levert dit problemen op en kan ik dan beter voor een Personatus of Fischeri gaan?

Met Vriendelijke Groet
Elles.
Leentje Leentje from Zulte wrote on 17/10/2017 at 17:47:
Beste,

Ik heb net uw boek besteld, vind het heel interessant. Ik heb het al een paar keer gehad dat ik dat ik zeker was van wat mijn vogel is maar ongelijk krijg omdat zij het al veel langer doen en het feit dat ik een jonge vrouw ben zal er ook wat mee te maken hebben...

Ik heb nog een vraagje: een Kakariki die split is voor blauw en geel wordt dit dan ingegeven in genecalc als split tourqoise en nsl ino? Wat is het verschil tussen ino en nsl ino?

Met vriendelijke groet
Leentje.
Walter Fransens Walter Fransens from Leuven wrote on 31/05/2017 at 21:09:
Beste Dirk,
ik wil je nog eens van harte danken voor uw deskundige uiteenzetting vorige week over de kleurmutaties bij vogels. Er is me heel wat duidelijk geworden.
Het is overduidelijk dat de hedendaagse hobby veel meer kennis vraagt dan twintig jaar geleden. Kennis die we gelukkig van u kunnen leren, waarvoor dank.
Francois Francois from South Africa wrote on 07/03/2017 at 13:30:
Dear Dirk, I recently join your group and as a novice in the birding line. My ideal goal would be to concentrate only on pure thorough bred birds, no mutations. The mere reason for that is as at the moment you battle to get pure clean original birds to buy, most birds has been gone through the mutation stages. I started off with the Agapornis Lilianae, what do one need to look for in the bird to make sure this is a pure bred wild color bird in
this species. I do humbly ask If you can provide us with some information regarding this little birds. I am also not so much convinced that what you do want to buy is not what you eventually gone get. I do not accuse any one about this but its clearly knowledge and experience that can assure you of what is what, it is a risk for the beginner, he knows nothing.
Thank you
Francois.
Paul Lenaerts Paul Lenaerts from Heredia Costa Rica wrote on 28/02/2017 at 01:19:
Beste Dirk,
Ik heb verschillende mutaties van de grote cubavink.Ik denk bruin geel, en nu een kanariegele man die geboren werd met rode ogen gedurende 1 week. De italianen zeggen dat het topaas is. Misschien kun jij me helpen. Tiaris olivacea. Ik kan je fotos opsturen via WhatsApp. .Dank op voorhand! Paul.
Chris Mroz Chris Mroz from Gig Harbor wrote on 29/01/2017 at 22:41:
I'm getting an orange suffusion like effect in my line of kakarikis. Strong orange color along the quill of the central two tail feathers (only visible on yellow feathers). And orange socks. Dominant inheritance. Stronger expression as double factor. I'm working to see if I can get more orange through selection. Any advice or interest in my project?
Erwin Anthoni Erwin Anthoni from Herentals wrote on 30/12/2016 at 19:32:
Hallo Dirk,

Ik heb net iets vernomen over een nieuwe mutatie nl Dominant Geel bij Fischeri. Is hier al meer over geweten ?

grt

Erwin Anthoni
BVA4034
Herentals
E. Verbiest E. Verbiest from Nederland wrote on 10/12/2016 at 19:20:
Beste Dirk,
hoe langer ik in deze hobby actief ben, hoe meer respect ik voor u krijg. Ik probeer al jaren bij de vogels die ik kweek (Catharinaparkieten, Citroenparkieten, grasparkieten ...) enige logica in te bouwen voor wat betreft de namen van de mutaties. Maar als ik ervaar op wat voor een onbegrip en gebrek aan kennis dat ik moet opboksen, dan vergaat de zin mij steevast.

Ik begrijp niet hoe u de moed steeds kunt behouden om telkens te moeten vechten tegen deze domheid. Wat u bereikt heeft is eigenlijk immens. Respect en dank daarvoor.
Kevin Vanderputt Kevin Vanderputt from Chennai wrote on 20/07/2016 at 05:09:
Sir Dirk,
My name is Kevin I am a bird lover also. Sir the edgedilute is one of my favourite mutation. Sir small sugestion why dont call them spangle they have the same look for example lutino,albino,pastal & pids the same name for all species black mask spangle,fischer spangle,black cheek spangle & peach face spangle,white face spangle or opaline spangle.
Sorry if any spelling mistakes.

Best Regards,
Kevin
Roger Matthys Roger Matthys wrote on 13/06/2016 at 19:02:
Beste Dirk,
is het niet mogelijk dat je een infodag voor de doorsnee kanariekweker organiseert? we kunnen nergens aan deftige informatie komen moeten het stellen met oude wijsheden.
Ik ben er zeker van dat heel wat kanariekwekers hier gelukkig zouden mee zijn.
Eric Mulder Eric Mulder wrote on 28/05/2016 at 08:40:
Het was een duidelijke en heldere uiteenzetting gisterenavond. Door deze nieuwe DNA onderzoekstechnieken zullen we hopelijk in de toekomst meer kennis kunnen verwerven over de kleurmutanten bij vogels. De wetenschap neemt het gelukkig langzaam over van de kwekerslogica. De toekomst van de hobby is gelukkig nog niet verloren.
Bert Bert from Nederland wrote on 24/05/2016 at 06:55:
Gisteren bericht gekregen dat onze geliefde ANBvV vanaf 1 januari is overgenomen door de Nederlandse bond. Officieel heet het dan wel een verregaande samenwerking maar we weten beter. Velen juichen maar zien helaas de valkuilen niet. We zijn destijds ANBvV geworden omdat de halsstarige koppigheid en blunders van de keurmeesters van de Nederlandse bond menig liefhebber op de kast gejaagd hebben en daar is helaas niets aan veranderd. Voor mij stopt de hobby dan ook na 45 jaar.
Gheorghe Gheorghe from Romania wrote on 14/05/2016 at 18:52:
Romanian breeders are waiting for your visit
André André from Belgie wrote on 14/05/2016 at 17:09:
Dag Dirk,
Ik ben net terug thuis en ik ben (en ongetwijfeld elke aanwezige) heel erg onder de indruk van wat je ons deze namiddag allemaal geleerd hebt. Na 15 jaar met vogels kweken dacht ik het allemaal te weten maar zo te zien zitten we er allemaal naast.
Het is alleen spijtig dat we onder liefhebbers en binnen de vogelbond nog steeds die oude wetenschappen blijven verkondigen. Het is duidelijk dat de grote kwekers het ook niet weten. Merci voor uw hulp.
Andrew Francois Andrew Francois from Paris wrote on 07/05/2016 at 10:33:
Dear Dirk,
Sorry for my English. In the past you had articles on line on your agapornis website. They were THE source of information for a lot of breeders. Now they are gone. Will you write new articles online?
PS I ordered you new book. Cant wait to read it!!

Amicalement,

Andrew
Maurits Keleman Maurits Keleman wrote on 06/05/2016 at 19:19:
Beste Dirk,
Ik ben al een 'oldtimer' en ik weet niet of je het nog weet maar ik was aanwezig tijdens uw eerste cursus in Kalken in 2001. Ik heb daar toen veel bijgeleerd. Maar het blijft moeilijk. Ik heb een paar maanden geleden dan uw boek over genetica aangeschaft en het komt stap voor stap allemaal terug.
Bedank voor wat je allemaal al voor de hobbyisten gedaan hebt. Je hebt al bergen verzet, doe verder aub.
Paul M Paul M wrote on 05/05/2016 at 07:51:
Ik heb een aantal agaporniden, grasparkieten en kanaries. Gewoon voor fun, wedstrijden zijn zeker niet aan mij besteed. Wat ik heel jammer vind is dat er niet veel logica te vinden is bij liefhebbers van grasparkieten en kanaries. Ondanks het feit dat ik zelf wetenschappen gestudeerd heb lukt het me niet om deze mensen te begrijpen. De theorieën die we daar horen over mutanten tarten elke verbeelding. Ik was in gesprek met een kanarieliefhebber en na heel wat discussies bleek dat hij zelfs de eenvoudigste basisregels van de genetica niet kende. Wanneer ik verwees naar internationale afspraken haalde hij zijn schouders op. Idem in het wereldje van grasparkietenliefhebbers. Hier gebruiken ze zelfs nog namen uit de prehistorie.
Wordt het niet eens tijd dat men ook in deze tak van de hobby inspanningen gaat leveren om wat kennis te vergaren? Of gaan ze zichzelf en eigenlijk iedereen die met de hobby bezig is blijven belachelijk maken??
BKJ Lammers BKJ Lammers wrote on 04/05/2016 at 15:30:
Dat is handig zo'n pagina en ik wil er meteen gebruik van maken. We vinden dat je cursussen ook best een keer in Nederland mogen doorgaan. Niet iedereen is in staat om vroeg in de ochtend 450 km te rijden. Zelfs al was het een cursus van één dag, we zouden dat ten zeerste waarderen.
Jan De Meyer Jan De Meyer from Belgie wrote on 30/04/2016 at 11:12:
Beste Dirk,
hartelijk dank dat u tijd willen maken hebt om bij ons langs te komen. We hebben allemaal, zowel leraars als leerlingen, heel wat bijgeleerd.
De natuur zit heel vernuftig in elkaar en zoals u aanhaalde zijn de belangrijke vragen in genetica nog zeker niet beantwoord. We hopen u nog eens te mogen verwelkomen in de toekomst.
We kijken er al naar uit.